Trainer looft Julian Rijkhoff: "Dat is iets wat hij heel goed kan"

Julian Rijkhoff
Julian Rijkhoff Foto: © Pro Shots

De trainer van Jong Ajax, Dave Vos, is tevreden over de rentree van Julian Rijkhoff in het shirt van Ajax. Dat vertelt hij aan Voetbal International. De aanvaller speelde maandagavond zijn eerste wedstrijd voor de Amsterdammers bij Jong FC Utrecht.

De beloftentrainer begon in 2009 als jeugdtrainer bij Ajax en vervulde daarna diverse functies binnen de club. In de middenbouw van de jeugdopleiding kwam Vos een paar keer de puber Rijkhoff tegen. In 2021 stapte de spits over naar de jeugdopleiding van Borussia Dortmund. Daar is hij een completere voetballer geworden volgens Vos.

De oefenmeester geeft aan dat de spits wel het een en ander heeft meegekregen bij de Duitse topclub: “Julian heeft specifieke kwaliteiten: zijn vaardigheid, het kaatsen van de bal, het loeren om in de diepte weg te komen, technisch afronden, wat hij echt goed kan. Daar heeft hij tegen Jong FC Utrecht ook al dingen van laten zien, dus ik ben blij met zijn debuut. Helaas mondde het niet uit in een goal voor hem, maar ik ben tevreden.”

De oefenmeester laat weten hoe de jongeling is gegroeid in zijn jaren bij Borussia Dortmund: “Dat gesprek hebben we natuurlijk samen gehad, over wat het met je doet. Ik ben zelf ook naar het buitenland geweest. Dan groei je in je persoonlijkheid. Je komt daar, je kent de club niet. De Duitse taal is dan nog te doen, maar toch is alles opeens anders. Je bent in een heel andere omgeving. Dus er wordt veel van je gevraagd op persoonlijk vlak. Dan ontwikkel je je, want je moet je aanpassen.”

Wel is het volgens Vos zo dat er voetballend iets anders werd gevraagd van de spits: “In Duitsland hebben ze ook best wel veel verschillende systemen gespeeld, dus daar word je wat allrounder van. Je ziet nu dat hij iets aan zijn spel heeft toegevoegd.” Wel denkt de coach dat hij dit niveau waarschijnlijk ook wel had gehaald: “Dat is heel moeilijk om te duiden. Ik denk nog steeds dat je als jonge speler het beste bij je club kan blijven en van daaruit dat traject kan doorlopen. Maar goed, het heeft Julian denk ik vooral in zijn persoonlijkheid heel erg geholpen”, besluit de trainer van Jong Ajax.

Lees meer:
0 reacties