Tristan Gooijer onvolwassenheid verweten: "Dat breekt Ajax op"

Tristan Gooijer en Jordan Henderson
Tristan Gooijer en Jordan Henderson Foto: © Pro Shots

Tristan Gooijer deed tegen Aston Villa zijn stinkende best namens Ajax als rechtsachter. Vlak voor tijd, juist toen Ajax een overtalsituatie had gecreëerd, mocht ook Gooijer inrukken. Het werd weer tien tegen tien.

"Na de rode kaart van Konsa is het scenario voor Ajax aanlokkelijk: net als in de slotfase tegen Bodø/Glimt op zoek naar doelpunten tegen een opponent in ondertal. Met de steun van het eigen publiek moet de druk opgevoerd worden", opent Zwart zijn analyse in Voetbal International.

Tristan Gooijer leek de boodschap niet helemaal te begrijpen. "Alleen is Gooijer nog een jeugdspeler. De negentienjarige rechtsachter is druistig in zijn keuzes. Dat breekt Ajax vijf minuten voor tijd op. Gooijer sprint vol enthousiasme terug en neemt heel veel risico met een tackle van achteren, in een situatie waarin dat totaal niet nodig is. Nicolò Zaniolo gaat naar de grond en de rechtsback van Ajax ontvangt zijn tweede gele kaart."

Het hoort in zekere zin bij zijn jonge karakter. "Dit soort fouten passen bij de fase van de ontwikkeling waarin Gooijer zit. Alleen is dat voor Ajax misschien wel het verschil tussen wél of niet met een voorsprong afreizen naar Birmingham."

Lees meer:
0 reacties