Tscheu La Ling kritisch: "Er lopen geen Ajax-voetballers tussen"

Tscheu La Ling
Tscheu La Ling Foto: © Pro Shots

Met meer dan 220 wedstrijden als aanvaller voor Ajax op zijn naam, uit Tscheu La Ling zijn bezorgdheid over het beleid van de club in recente jaren. Hij merkt op dat zijn voormalige team, ooit bekend als een opleidingsclub, nu meer neigt naar een koopclub. Ling is van mening dat het oplossen van dit probleem nog geruime tijd zal vergen.

"Eigenlijk is Ajax in die periode van de Europese successen omgeturnd van opleidingsclub tot koopclub", zo stelt La Ling in gesprek met Voetbal International. "Natuurlijk heeft Ajax de laatste jaren Europese successen geboekt, maar dat gebeurde als koopclub. In het meegroeien met de wereldmarkt is Ajax een koopclub geworden. Wat je nu ziet is een symptoom, maar de kern van het probleem is al eerder ontstaan."

Hiermee verwijst de voormalig Ajacied ook naar de spelers die afgelopen zomer zijn aangetrokken. De voormalige aanvaller benadrukt dat dit geen slechte spelers zijn, maar simpelweg niet de type spelers die bij Ajax passen. "Er lopen nu gewoon geen Ajax-voetballers tussen. Men zegt dat ze niet goed genoeg zijn, maar het zijn gewoon geen spelers voor Ajax. Het gaat nu ook twee à drie jaar duren voor Ajax weer internationaal indruk kan maken. Daar moet je niet te licht over denken", zo concludeert de voormalig vleugelaanvaller.

Lees meer:
0 reacties