Twijfels over Lucca: "De bal stuitert net iets vaak van zijn voet"

Lorenzo Lucca
Lorenzo Lucca Foto: © Pro Shots

Lorenzo Lucca is de eerste Italiaan in dienst van Ajax. Volgens Willem Haak, kenner van het Italiaanse voetbal, wordt er in zijn vaderland veel belangstelling gekeken naar zijn Amsterdamse avontuur.

"Het is een lange, fysieke en kopsterke spits. Lucca is voor zijn lengte enorm lenig en technisch opvallend goed. Zijn voorbeeld is niet voor niets Zlatan Ibrahimovic, waarbij Lucca het enorm moet hebben van het feit dat hij enorm sterk is", vertelt Haak. "Ajax zal van hem verwachten dat hij fungeert als kapstok, maar dan moet hij nog wel aan zijn eerste aanraking werken. De bal stuitert namelijk net iets vaak van zijn voet."

Desondanks ziet Haak kansen voor de Italiaan, vertelt hij aan Ajax Life. "In de eredivisie speel je ook tegen slechtere teams en fysiek sterke spitsen doen het vaak goed in Nederland. Ik weet niet of hij dat dit seizoen volledig waar kan gaan maken, maar mocht hij een paar keer goed invallen en zich op de training laten zien, dan ben ik erg benieuwd wat hij gaat laten zien op de Nederlandse velden."

De transfer van Pisa naar Ajax is volgens veel Italianen 'interessant'. "In de Serie A krijgen jonge spelers over het algemeen niet veel kansen. Bij Ajax is dat natuurlijk wel het geval. Het geeft Lucca de kans om zich op een hoger niveau te ontwikkelen. Dat is iets wat ze in Italië ook zien. Het gebeurt de afgelopen tijd vaker dat zulk soort Italiaanse jongelingen vroeg naar het buitenland trekken."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand