Unai Emery lyrisch: "Ajax domineerde ons, het is een goed team"

Unai Emery
Unai Emery Foto: © BSR Agency

Unai Emery was enorm onder de indruk van wat Ajax vorige week liet zien tegen Aston Villa. De oefenmeester van de club uit Engeland gaat ervan uit dat zijn ploeg donderdagavond beter voor de dag komt.

In Amsterdam eindigde het in een doelpuntloos gelijkspel en Emery zag zijn elftal er weinig aan te pas komen. "Zij domineerden ons. Ajax heeft een grote historie, maar is nog steeds een goed team, dat hebben ze laten zien in Amsterdam", vertelt hij in Voetbal International. "Morgen willen we een andere wedstrijd spelen, maar als ze onze druk weer zo ontwijken, moeten we er opnieuw klaar voor zijn om compact te verdedigen."

Emery geniet enorm van het Europese tweeluik tegen Ajax. "We zullen ons deze wedstrijden altijd blijven herinneren. Ik ook, want het was voor mij de eerste keer om in de Johan Cruijff Arena te zijn. Dat was fantastisch voor me. Ik houd van die Europese ervaringen", laat de Spanjaard weten. "Morgen wordt onze eerste kans, want het is de eerste keer dat we in een knock-outfase zijn in een Europees toernooi. Daar geniet ik van. Morgen is een perfecte kans om iets moois neer te zetten."

Lees meer:
0 reacties