Unnerstall: "Normaal gesproken scoort Ajax uit het open spel"

Lars Unnerstall
Lars Unnerstall Foto: © NESimages

FC Twente heeft met 2-1 verloren in de Johan Cruijff Arena van Ajax. Na afloop had doelman Lars Unnerstall op meer gehoopt.

"De eerste helft was goed. Een prima wedstrijd voor ons en we zaten er lekker in. Die vrije trap en penalty is alleen wel jammer. Als je door twee stilstaande situaties verliest van Ajax. Normaal gesproken scoren ze uit het open spel, maar dat blokkeerden we goed. Alleen krijg je een penalty tegen en verdedig je de vrije trap niet heel top. Het is jammer dat je op deze manier verliest", zo analyseert hij tegenover ESPN.

De goalie gaat in op de strafschop. "Het kan alleen goed komen voor mij. Als ik hem pak dan is dat goed, maar als ik dat niet doe dan is dat jammer. Het is lastig als je tegenover iemand staat waarmee je hebt samengespeeld. Hij weet dat ik weet wat hij weet."

Unnerstall vertelt hoe het hij met een strafschop omgaat. "Je gaat van tevoren kijken, maar toch zit het in je hoofd wat hij denkt. Alleen hij schoot hem niet waar ik dacht dat hij zou schieten. Soms schiet de speler tien van de tien in één hoek, dan is het simpel. Soms heb je spelers die overal schieten en dan is het gevoel hoe ik erin zit en is het gewoon gokken", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties