Valentijn Driessen haalt uit: "Gelul, dat vind ik een zwaktebod"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © NESimages

Valentijn Driessen is bijzonder kritisch op de gang van zaken rondom het bliksemvertrek van algemeen directeur Alex Kroes. De bestuurder werd geschorst naar aanleiding van het handelen met voorkennis en kwam op LinkedIn met een snelle reactie.

"Wat ook al veelzeggend is hè", begint Driessen in de Kick-off Podcast van De Telegraaf over het bericht van Kroes. "Als je echt helemaal open kaart wil spelen, dan beleg je gewoon een persconferentie. Zoals Ajax dadelijk ook opening van zaken geeft richting de media, maar dat doe je dan niet via LinkedIn. Dan nodig je iedereen uit met alle afschriften en data."

"Dan geef je gewoon een chronologisch verhaal. Wie waar heeft gereageerd en wat er allemaal op papier staat. En dat doe je dan niet via LinkedIn. Dat vind ik een zwaktebod", gaat de chef voetbal verder. Daarnaast vindt Driessen het 'gelul' dat Kroes in het statement aangeeft dat hij vertrouwen wilde uitstralen door het kopen van aandelen.

"Dat spreek je dan af met de toenmalige raad van commissarissen en dan zeg je gewoon: dit zijn de targets. Als ik dat haal, dan krijg ik een aandelenkapitaal van zoveel. Dat is heel normaal in het zakengebeuren. En niet even onderhands 17.500 aandelen kopen en dan denken: hey, die pak ik even mee", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties