Valentijn Driessen kritisch: "Ajax wordt geleid door drie vrouwen"

Susan Lenderink
Susan Lenderink Foto: © Pro Shots

Valentijn Driessen is kritisch op het beleid bij Ajax. De chef voetbal van De Telegraaf merkt dat er in de top van de Amsterdamse club veel mis is. Hij wijst onder meer naar het vertrek van Daley Blind en de affaire-Abdelhak Nouri.

"Vanaf Marc Overmars' vlucht na grensoverschrijdend gedrag is de boel bij Ajax volledig geïmplodeerd", schrijft Driessen in De Telegraaf. "Uit alles blijkt een totaal gebrek aan leiderschap. Terwijl Ajax na Overmars-gate vroeg om een sterke, zichtbare leider, doken alle verantwoordelijken weg. Niemand stond op om de escalatie van de organisatorische chaos te stoppen en te repareren. Handenvol mensen zijn beschadigd of worden nog beschadigd. Met Schreuder en Blind als laatste slachtoffers."

Driessen haalt uit naar algemeen directeur Edwin van der Sar. "Van der Sar laat zich als directeur nauwelijks zien of horen in alle voorbijgekomen dossiers. Van pro-actief handelen is al helemaal geen sprake. Pas toen het oproer kraaide onder de werknemers – niet de voetballers, maar het overige personeel – voelde hij zich verplicht de handschoen op te pakken voor meer veiligheid binnen de organisatie", aldus Driessen, die aangeeft dat Van der Sar door de rvc verantwoordelijk was gemaakt voor het technisch beleid.

"Financieel directeur Susan Lenderink rook als carrièretijger haar kans en greep de macht op transfergebied", schetst hij. "Zij werd als verlengstuk van de rvc op de werkvloer de spil waar alles om draaide. Van der Sars loopjongens Hamstra en Huntelaar werden haar loopjongens. Het leidde tot maximale stroperigheid op de transfermarkt, want ook Danny Blind – de toen tijdelijk teruggetreden technisch commissaris – moest overal nog z'n plasje over doen. Het resultaat: Ajax beleefde met Lenderink, Hamstra en Huntelaar en de veelal afwezige Van der Sar een dramatische transferzomer."

Volgens Driessen is er geen technische kennis meer voorhanden in de rvc, nu Danny Blind niet terugkeert. De rvc staat namelijk op omvallen, omdat Peter Mensing en Leen Meijaard vertrekken. Cees van Oevelen is pas in november aangetreden. "Zodoende ligt de macht bij de vrouwelijke zittenblijvers Annette Mosman – zij loodste in november de al onder vuur liggende directeur Maurits Hendriks binnen – en Georgette Schlick. Met de streberige financiële vrouw Lenderink wordt Ajax geleid door drie vrouwen."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Go Ahead Eagles
12:15
Ajax
zo
9/04
Ajax
16:45
Fortuna Sittard
zo
16/04
Ajax
20:00
FC Emmen
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Ajax
21:00
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand