Valentijn Driessen: "Kroes neemt hem natuurlijk niks kwalijk"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © BSR Agency

Valentijn Driessen denkt dat Alex Kroes alleen nog met Michael van Praag gaat samenwerken omdat hij Ajax heel graag uit het moeras wil halen. Dat stelt Valentijn Driessen in de Kick-Off podcast van De Telegraaf.

De chef voetbal van de krant zegt dat in iedere andere situatie de RvC-voorzitter en de nieuwe technisch directeur niet door één deur hadden gekund. In de podcast wordt aan Driessen gevraagd of Alex Kroes Michael van Praag iets kwalijk neemt. "Kroes neemt hem natuurlijk niks kwalijk, omdat hij zó graag bij Ajax wil werken. Als hij nu zegt: ‘Ik neem Van Praag dat, dat en dat kwalijk’, dan heb je gelijk de poppen aan het dansen. Dan is er geen vruchtbare grond meer om op samen te werken.”

Vlak voordat bekendgemaakt zou worden dat Kroes de nieuwe algemeen directeur van Ajax zou worden, kocht Kroes aandelen in Ajax. Dit is strafbaar aangezien het handel met voorkennis is. Van Praag reageerde daarna stevig in een interview, maar afgelopen week heeft hij zijn excuses aangeboden. Daardoor keert Kroes in een andere functie terug bij de club.

Driessen denkt dat de wens om Ajax er weer bovenop te helpen erg sterk is bij Kroes. "Hij heeft gewoon eieren voor zijn geld gekozen, omdat hij zo graag bij Ajax wil werken. En of dat nou zijn Ajax-verleden is, status is, of er geld valt te verdienen, ik weet het niet. Maar normaal gesproken zou je gewoon zeggen: Met deze man (Van Praag, red.) wil ik niet meer samenwerken.”

Wel geeft Mike Verweij hierbij aan dat Kroes geen invloed heeft op de positie van Van Praag. "Daar gaat hij niet over. Hij kan Van Praag niet wegsturen. En het ontsnappingsluikje van Van Praag is dat hij zei: ‘Hij (Kroes, red.) komt niet terug in deze functie’. Maar nu krijgt Kroes natuurlijk een andere functie”, aldus de clubwatcher.

Lees meer:
0 reacties