Valentijn Driessen oppert kandidaten voor RvC: "Hij is in alles Ajax"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Orange Pictures

Valentijn Driessen en Mike Verweij hebben in de voetbalpodcast van De Telegraaf meerdere namen geopperd voor de Raad van Commissarissen van Ajax. Driessen geeft aan ‘zeer gecharmeerd’ te zijn van Marciano Vink, maar er worden meer opties genoemd.

Eerder deze week werd bekend dat Michael van Praag en Leo van Wijk op korte termijn aan de slag gaan in de RvC van Ajax. "Ze gaan even orde op zaken stellen en vervolgens een nieuwe RvC samenstellen", stelt Verweij. "Dat hoeft niet lang te duren. Dat kan al in februari of maart zijn. Ajax moet dan met een gigantisch sterke RvC komen, waarvan iedereen zegt: 'Boem, dit is het'."

Driessen heeft daar wel een paar kandidaten voor: "Ik ben heel erg gecharmeerd van Marciano Vink. Of Siem de Jong, die een traject gaat volgen bij Ajax. Internationaal: Jari Litmanen. Als je grote bedrijven ziet die buitenlands opereren, is het niet gek om een buitenlandse commissaris te hebben. Hij is in alles Ajax, wil niet op de voorgrond treden en heeft duidelijke ideeën."

Verweij denkt dat Demy de Zeeuw ook een interessante naam is. "Hij heeft geen grote Ajax-achtergrond maar is wel zakelijk heel succesvol. Of Dick van Burik. Hij heeft veel grote bedrijven en heeft tien jaar bij Hertha BSC gespeeld. En de allermakkelijkste waar iedereen aan voorbij gaat: Danny Blind terughalen. Ik hoop dat Van Praag en Van Wijk ons gaan verrassen", besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties