Valkanis: "Mag meer respect zijn voor wat we gepresteerd hebben"

Micheal Valkanis
Micheal Valkanis Foto: © Pro Shots

Michael Valkanis vindt dat het sentiment rond John van 't Schip de afgelopen maanden té negatief was. Volgens de assistent van de oud-trainer van Ajax hebben zij het na het opvolgen van Maurice Steijn zeer behoorlijk gedaan. 

Valkanis vond dat er veel dingen verdraaid werden in de media en dat alles erg negatief was. "Misschien ben ik gewoon te optimistisch, maar de problemen van Ajax zijn niet ontstaan toen wij instapten, maar waren er al langer", vertelt de Australiër aan Voetbal International. Vlak na de aanstelling van Van 't Schip schoot Ajax omhoog, maar daarna vielen de resultaten weer erg tegen. 

Volgens Valkanis zorgde dat voor te hoge verwachtingen bij de buitenwacht en groeide de kritiek. "Toen John en ik instapten, dacht überhaupt niemand aan de derde plaats of zelfs de vijfde plaats. Het ging er puur om dat we weer wedstrijden zouden gaan winnen", aldus de oefenmeester. "Ik vind dat er iets meer respect mag zijn voor wat we gepresteerd hebben bij Ajax."

"Op sommige momenten hebben we onder gepresteerd, dat is een feit", geeft Valkanis toe. De selectie had het volgens hem erg zwaar met het drukke programma. "In iedere wedstrijd na een Europese lieten we punten liggen, omdat de spelers moeite hadden met de belasting. Daarom wilden we de selectie ook versterken, maar vanuit de clubleiding werd ons verteld dat er weinig mogelijk was."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand