Van Axel Dongen klaar met blessures: "Ik let meer op details"

Amourricho van Axel Dongen
Amourricho van Axel Dongen Foto: © Pro Shots

Amourricho van Axel Dongen wil komend seizoen helemaal fit aan de voorbereiding bij Ajax kunnen beginnen. De negentienjarige aanvaller heeft regelmatig te maken met blessureleed. 

Ook dit seizoen miste Van Axel Dongen door blessures veel wedstrijden. Samen met Ajax en zijn omgeving maakte hij plannen voor de toekomst. "Ik ben nu wat strenger op mijn levensstijl. Ik let op veel meer dingen, echt de details. Dat is wat je nodig hebt in het leven als topsporter", vertelt hij in gesprek bij Inside Ajax. "Dat is wat ik ben gaan doen, de details aanscherpen. Ik was altijd serieus bezig met mijn vak, maar je moet perfectionistisch zijn als je de top wilt halen."

De talentvolle vleugelaanvaller heeft geen doelstelling voor volgend seizoen, maar hoopt wel van waarde te kunnen worden voor de hoofdmacht van de Amsterdammers. "Ik leg de lat altijd hoog voor mezelf, omdat ik weet wat ik kan. Maar we gaan het gewoon zien volgend seizoen", stelt hij. "Ik ga de voorbereiding goed doorkomen en vanuit daar zie ik het wel. Ik ben het vertrouwen in mezelf nooit verloren. Ik ga dat nooit verliezen."

Lees meer:
0 reacties