Van Axel Dongen klopt op de deur: "Arts had nog nooit zoiets gezien"

Amourricho van Axel Dongen tijdens zijn debuut voor Jong Ajax
Amourricho van Axel Dongen tijdens zijn debuut voor Jong Ajax Foto: © Pro Shots

Amouricho van Axel Dongen klopt op de deur bij het eerste elftal van Ajax. Zijn moeder Cherrel is trots op de aanvaller, zo vertelt ze aan Ajax Showtime.

De zeventienjarige linksbuiten kwam inmiddels tot twee optredens voor de hoofdmacht. "Amo is heel massief en hij heeft veel spiermassa. We hadden een keer een medisch onderzoek en toen gaf de arts aan nog nooit zoiets te hebben gezien. Het bovenlichaam van Amourricho is zoals het hoort te zijn voor iemand van zijn leeftijd, maar hij heeft het onderlichaam van een volwassen man", vertelt zijn moeder.

"Daardoor moet zijn bovenlichaam harder werken om het onderlichaam goed te kunnen laten functioneren. Dat zorgt voor hamstring-, knie- en liesblessures", vervolgt Cherrel. Moeilijke periodes waren het, als Van Axel Dongen weer eens moest toekijken door een kwetsuur. Zijn familie hielp hem om positief te blijven.

"We spraken heel veel met hem en gaven aan dat je in het leven niet altijd de wind mee kunt hebben. Juist van die periodes leer je en word je sterker. Dan word je mentaliteit getest. We hebben hem geleerd dat een tegenslag misschien zorgt voor vertraging in zijn ontwikkeling, maar dat het zeker niet het einde is", besluit de moeder.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand