Van Basten adviseert Ajacied: "Jij bent uiteindelijk de 'indringer'"

Marco van Basten
Marco van Basten Foto: © Pro Shots

Na een tegenvallend seizoen bij Ajax, lijkt Jurriën Timber komende zomer te gaan vertrekken bij Ajax. Hij schuift aan bij Rondo van Ziggo Sport, waar oud-voetballer Marco van Basten nog enkele adviezen voor de verdediger heeft.

"Je moet naar een club gaan waar je zeker weet dat je gaat spelen", adviseert Van Basten de centrale verdediger van Ajax. "Je moet niet ergens heen gaan waar je alleen mee mag doen, maar naar een club waar je óók bepalend bent. Die zekerheid moet je jezelf geven. Verder moet je ook in je privéleven stabiel zijn. Dus als je bijvoorbeeld nog niet met je meisje samenwoont en je moet alleen naar het buitenland... dat zou ik afraden."

"Kijk, je speelt net drie jaar bij Ajax. Ik denk dat het echt heel erg belangrijk is om bij Ajax nog een basis te leggen, zodat je daarna goed naar het buitenland kan gaan", vervolgt Van Basten. "Je moet er zeker van zijn dat je daar geen reservespeler wordt. De kleedkamer van elke club in het buitenland kijkt naar jou op een manier van: laat het maar eens zien dan. Als jouw medespelers niet voelen dat ze met jou beter worden, dan zijn zij allemaal tegen jou. Jij bent uiteindelijk de 'indringer'."

"Je ziet dit jaar al hoe moeilijk het is als je het allemaal in je eentje moet doen. Je stond nu tussen andere verdedigers die niet zo goed waren en nu heb je een ander jaar dan vorig jaar. Afgelopen seizoen was je goed, maar nu heb je veel problemen."

"In het buitenland denken ze: voor jou twee anderen. Je denkt dat je daar even goed geld kan gaan verdienen, maar je moet gewoon spelen. Je moet zorgen dat je fysiek, mentaal, privé en technisch je zaken op orde hebt. Je moet een meerwaarde zijn. Ik zou je echt adviseren om nog een jaar ervaring op te doen in Nederland en pas verder te kijken als je een goed seizoen hebt gedraaid", besluit de voormalig Europees kampioen.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand