Van Basten: "Dan heb je volgens mij de verkeerde club gekozen"

Marco van Basten heeft weinig vertrouwen in Ajax dit seizoen. Tegen FC Twente waren de Amsterdammers flink de onderliggende partij, zag ook de oud-Ajacied.

"Het is gewoon hartstikke pijnlijk", begint de oud-voetballer bij Ziggo Sport. "Dat wat je vreesde, wordt nu realiteit. Het is gewoon een drama. Slechte aankopen, geen niveau, een technisch directeur die zegt: 'In november mag je ons gaan beoordelen.' Ik weet niet hoor, maar dan heb je volgens mij de verkeerde club gekozen. Vanaf dag één moet je presteren bij Ajax", weet hij.

"Vorig jaar was het al een bende, maar de bende is alleen maar groter en slechter geworden. Het wordt een catastrofe, wat er allemaal gaat gebeuren." Dick Advocaat, ook aanwezig, wijst naar PSV. "Die hadden ook geen geld, hè. Maar die kopen van te voren wel Jerdy Schouten omdat ze het gevoel hadden dat Ibrahim Sangaré weg zou gaan."

Van Basten: "Bij Ajax is er gewoon geen beleid. Je hebt geen algemeen directeur. Vorig jaar zat Edwin van der Sar er nog, maar toen was het ook al een bende. Oké, Jan van Halst wordt tijdelijk aangesteld, maar uiteindelijk hoeft niemand verantwoordelijkheid af te leggen aan iets of iemand. Mislintat is binnengekomen, heeft een trainer aangesteld en is met de portemonnee gaan winkelen. Dat is het. Het gebeurt allemaal en iedereen kijkt toe. Onvoorstelbaar."

Lees meer:
0 reacties