Van Basten en De Boer over Ajax: "Dan heb je een groter probleem"

Ronald de Boer, Marco van Basten en Jan van Halst discussieerden aan tafel in het programma Rondo over de speelwijze van Ajax. Het leverde een interessante discussie op, want De Boer en Van Basten deelden de mening van Van Halst namelijk niet.

"Daley Blind heeft nu een mindere periode. Dat kan, maar loop dan gewoon even niet zo ver naar voren", stelt Van Halst bij Rondo. "En als Antony aan de bal is, dan moet Mazraoui er over heen. Doe dat ook gewoon even niet. Laat het hem maar uitzoeken, Antony heeft individuele kwaliteit. En Haller prikt er ook wel één in. Dan creëer je in plaats van vijf kansen, maar twee kansen."

"Dan creëer je géén kansen", countert Van Basten. "Als je niet hetzelfde spel hanteert, dan wordt het aanvallend ook niets. En dan heb je een groter probleem. Je moet blijven aanvallen. Als ze niet hetzelfde spel hanteren, dan creëeren ze amper kansen. Daar ben ik echt van overtuigd. Ze moeten blijven aanvallen, dominant zijn. Dat is waar ze goed in zijn. Er is geen betere verdediging dan de aanval."

Ronald de Boer sluit zich aan bij de mening van Van Basten. "Ik ben het met Marco eens. Alleen zag Ajax er in de omschakeling slecht uit. Sluit je ogen eens en denk je in dat daar Mbappé of Salah loopt, die zijn nog sneller, dan word je helemaal geslacht. Dat moet je wel proberen om eruit te halen", aldus De Boer.

Steven Bergwijn baalt na de verloren Johan Cruijff Schaal

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet

Ajax begint zaterdagmiddag aan de Eredivisie met een uitwedstrijd bij Fortuna Sittard. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Ajax. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand