Van Basten kraakt 'talentloos' Ajax: "De jeugd is oerslecht"

Marco van Basten bij Ziggo Sport
Marco van Basten bij Ziggo Sport Foto: © Screenshot Ziggo Sport Voetbal

Marco van Basten ziet steeds grotere problemen in Amsterdam. Volgens de oud-spits komt dat ook door een gebrek aan kwaliteit in de jeugdopleiding.

"Ajax is normaal gesproken een dominante speler in het Nederlandse voetbal, een dominante opleider', zo kaart Van Basten het probleem aan in Rondo. ​​​​​​​"De jeugd is ook gewoon oerslecht. Ze zijn op De Toekomst ook op een manier bezig... Er komt niemand door."

Van Basten zegt dat op diverse verhalen uit zijn omgeving te baseren. "Heel veel trainers, voetballers, zijn allemaal weggestuurd. Je hoort dat er met laptops wordt gewerkt, maar dat er niet normaal wordt getraind. Dat is heel raar. Ajax was altijd een bastion van goede jeugd. Talentvolle jongens. Dit hoort niet bij Ajax. Heel gek."

Ook Rafael van der Vaart maakt zich zorgen. "Het is er gewoon niet. Mijn zoon speelt er en de talenten, het absolute toptalent, dat is er niet. Vroeger hoorde je het als jongens eraan kwamen. Nouri, Ünüvar... Maar je hoort nu niks."

Van Basten vervolgt. "Je hoort weleens: we zijn een club geworden van aankopen. Maar als jij als jonge speler niet in dit team een kans maakt, dan is er geen talent. Je hebt als Ajax altijd jeugdspelers die wel en niet capabel waren, maar er waren altijd een paar mooitjes. Die stromen door naar het eerste. Al een aantal jaar zijn er amper spelers doorgebroken. En als dat een keer gebeurt, zijn ze binnen een jaar weg."

Lees meer:
0 reacties