Van Basten: "Overal waar slecht wordt gespeeld, heb je blessures"

Marco van Basten bij Ziggo Sport
Marco van Basten bij Ziggo Sport Foto: © Screenshot Ziggo Sport Voetbal

Ajax kampt momenteel met vrij veel blessures, onder andere die van aanvoerder Steven Bergwijn. In Rondo op Ziggo Sport analyseert Marco van Basten de situatie.

"Overal waar slecht wordt gespeeld, heb je last van veel blessures", stelt Van Basten. "Normaal gesproken heb je dat iedereen erbij wil zijn want er wordt gewonnen. Op het moment dat het dan slecht gaat heb je veel blessures want waarom zou je je dan druk maken, het gaat toch niet goed."

"Twijfel je dan aan het feit of ze geblesseerd zijn?", reageert presentator Wytse van der Goot. "De persoon of speler krijgt een probleempje waarvan ze normaal gesproken zouden zeggen 'Ik bijt door en ik speel weer', maar in dit soort situaties heb je al heel gauw dat ze denken 'nou ik sla even over".

"Dat herken ik wel", reageert Ronald de Boer. "Toen bij het WK in 1998 met mijn knie. We verloren de halve finale, maar ik weet zeker dat als we de finale hadden gehaald dat ik wel kon spelen. Maar in de wedstrijd voor de derde en vierde plek tegen Kroatië kon ik niet meer. Dus ik begrijp wat je bedoelt."

"Ajax zit nu in een slechte periode waarin je iedereen nodig hebt", zegt Van Basten. "Dat helpt niet, bij het minste hebben mensen pijn en last. Dat zie je bij alle ploegen die het lastig hebben. En ja, Ajax heeft het lastig."

Lees meer:
0 reacties