Van Basten vertaalt woorden Heitinga: "Hij traint niet goed"

Marco van Basten
Marco van Basten Foto: © Pro Shots

Ook nu het seizoen al richting het einde loopt lijkt Brian Brobbey bij Ajax nog niet in staat om een gehele wedstrijd te voetballen. Marco van Basten heeft vol verbazing geluisterd naar de woorden van John Heitinga omtrent de fysieke staat van de spits.

Ajax-trainer John Heitinga besprak na afloop van de overwinning op Fortuna Sittard de situatie rondom Brobbey. "We zijn continu met hem bezig, met dat proces", verklaart Heitinga. "Daarin is het uiteindelijk belangrijk dat de speler afspraken maakt met zichzelf. Je wilt allemaal het mooiste leven leiden, maar je moet discipline hebben. Hij heeft discipline, maar hij heeft ook hulp nodig."

Van Basten gaf bij Rondo aan wat hij denkt dat Heitinga met deze woorden wilde zeggen. "Heitinga zegt het op een hele nette manier: maar hij traint gewoon niet goed. Als je dat als speler nog niet doorhebt op die leeftijd en je hebt een opleiding bij Ajax gehad… Dan vraag ik me ook af: wat doen ze daar bij die opleiding van Ajax? Los van het feit dat hij technisch gezien zeer, zeer beperkt is."

"Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je als Ajax zijnde, dit wetende, hem koopt nadat hij niet bijtekent", vraagt Van Basten zich af. "Hij speelde al tien jaar bij Ajax. En dan heb je alsnog deze discussie. Dan ben je als club toch niet goed bij je hoofd? Dat is toch ongelofelijk. Dat bedrag, terwijl je weet hoe hij is en je zijn beperkingen kent."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand