Van Basten waarschuwt Ajax: "Dan ben je ten dode opgeschreven"

Marco van Basten bij Rondo (Ziggo Sport)
Marco van Basten bij Rondo (Ziggo Sport) Foto: © Pro Shots

Marco van Basten mist een bepaald bewustzijn bij Ajax dat nodig is om op het hoogste niveau resultaten te boeken. De analist zag de Amsterdammers tegen Benfica en is van mening dat Ajax het zichzelf moeilijk maakte.

"Wat opvallend was, waren de counters die Ajax zelf veroorzaakte", zegt Van Basten bij Rondo. "Op een aantal momenten waarop ze voorstaan, houden ze geen rekening met eventueel balverlies. Dat is toch erg onverstandig. Het is wel het spel van Ajax met veel mensen voor de bal, maar uiteindelijk moet je ook rekening houden met eventueel balverlies. Daar is een speler als Alvarez heel belangrijk in."

"Dit Ajax is heel goed met z’n allen en aanvallend doen ze echt wel bijzondere dingen, maar ze moeten zorgen dat ze niet kwetsbaar zijn. Als ze zo meteen verder komen, ze echt tegen grote spitsen komen te staan en je laat die achterin één-op-één achter met deze verdediging, dan ben je ten dode opgeschreven", aldus Van Basten.

Steven Bergwijn baalt na de verloren Johan Cruijff Schaal

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet

Ajax begint zaterdagmiddag aan de Eredivisie met een uitwedstrijd bij Fortuna Sittard. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Ajax. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand