Van Basten wil nieuwe regels na bekerfinale: "Anders gele kaart"

Marco van Basten
Marco van Basten Foto: © Pro Shots

Marco van Basten is helemaal klaar met het gedrag van sommige spelers. Ook tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PSV ergerde de oud-prof zich groen en geel.

"Er waren enorm veel overtredingen, gebaartjes en gezeik bij de scheidsrechter", zag Van Basten bij Rondo. "Iedereen heeft zich eraan geërgerd. Voetbal op deze manier is slecht naar de mensen toe, de mensen worden er moe van en de spelers moeten daar een beetje mee oppassen. De scheidsrechter is niet meer in staat om het onder controle te houden, de spelers komen allemaal op hem af."

De voormalig Oranje-international pleit voor een verandering. "Spelers moeten niet meer aan de scheidsrechter komen. Er is maar een man die met hem in discussie mag en dat is zijn assistent. De rest moet zijn mond houden, anders krijg je een gele kaart", stelt hij voor.

Daarvoor kijkt hij naar de internationale instanties. "De KNVB kan zoiets ook niet alleen, hier moeten de UEFA en de FIFA iets aan doen", legt hij uit. "Zij moeten het eens gaan regelen, zodat de scheidsrechter weer de macht heeft. Nu wordt hij aan alle kanten voorbijgelopen. De UEFA en de FIFA moeten stelling nemen, zodat de scheidsrechter weer de baas is en niet de spelers."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand