Van Basten ziet 'stammenstrijd': "Niet in het belang van Ajax"

Marco van Basten
Marco van Basten Foto: © Pro Shots

Marco van Basten heeft geen goed woord over voor de manier waarop Ajax algemeen directeur Alex Kroes behandelt. Kroes is momenteel geschorst vanwege handelen met voorkennis, maar Van Basten denkt eerder dat er een kampenstrijd aan de gang is.

"Ik ben niet thuis in die beursbusiness, maar volgens mij heeft hij zichzelf niet verrijkt", begint Van Basten zijn verhaal in het Ziggo Sport-programma Rondo. "Het is niet slim geweest blijkbaar. Het mag niet, het is strafbaar. Dan zou je toch met z’n allen zeggen: ‘Oké, hoe kunnen we dit als Ajax zo goed en netjes mogelijk naar buiten brengen, zonder dat meteen zijn hoofd eraf wordt gehakt’. Nou, integendeel."

Van Basten vervolgt: "De volgende dag stond er één klaar om hem bij wijze van spreken te onthoofden." Rafael van der Vaart is het met hem eens. "Maar het leek wel alsof het ze goed uitkwam", zegt de oud-Ajacied. "Dan ben je toch niet in het belang van Ajax bezig?", vraagt Van Basten zich hardop af. "Je moet proberen om het met elkaar zo goed mogelijk tot een goed einde te brengen."

"Als je elkaar eerst persoon voor persoon af gaat slachten, dan duurt het ook nog een tijd", zegt Van Basten. "Of ze voor hun eigen belang zijn?", vraagt Youri Mulder. Van der Vaart: "Ik vond het gek. Je wacht heel lang, eindelijk kon 'ie beginnen en dan in één keer..."

"Het is een stammenstrijd", oordeelt Van Basten. "Wat ze gevonden hadden, hadden ze in principe al in juli gehoord. Ik weet ook niet hoe het zit, maar de straf die gegeven moet worden, daar zit zoveel verschil in. Probeer dan als Ajax je eigen mensen en je eigen club zo goed mogelijk proberen te vertegenwoordigen en elkaar niet te beschadigen."

Lees meer:
0 reacties