Van Bommel: "Marc Overmars zei: wij waren eigenlijk bang voor PSV"

Mark van Bommel en Marc Overmars
Mark van Bommel en Marc Overmars Foto: © Orange Pictures

Mark van Bommel kent een prima debuutseizoen bij Royal Antwerp. Afgelopen zomer werd hij naar de Belgische competitie gehaald door Marc Overmars. De voormalig technisch directeur van Ajax zocht al snel contact met de oud-middenvelder van onder meer PSV, FC Barcelona, Bayern München en AC Milan.

"Marc appte: ‘heb jij zin in een voetbalgesprek?’. Ik reageerde: ‘ja’. Hij appte terug: ‘vanavond, Antwerpen’. Ik ben daar naartoe gereden", zegt Van Bommel in de podcast Met Open Vizier. "We hebben niet eens zo heel lang gezeten, maar ik had gelijk een goed gevoel."

Overmars zag direct heil in de spelideeën van de oud-international. "Hij vertrouwde dat, want in het jaar waarin Ajax de halve finale van de Champions League haalde, de beker won en landskampioen werd, hadden wij (PSV, red.) met een in principe mindere selectie eigenlijk kampioen moeten worden."

Van Bommel heeft dat jaar indruk gemaakt op Overmars. "Marc zei ook: ‘wij waren eigenlijk bang voor jullie’. Daarom denk ik ook dat hij bij mij gekomen is. Dat heb ik hem eigenlijk nog nooit gevraagd, maar dat gevoel heb ik wel", aldus Van Bommel.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand