Van Bronckhorst tipt Ajax: "Hij is ook iemand die dat steeds kan"

Giovanni van Bronckhorst
Giovanni van Bronckhorst Foto: © Pro Shots

Dave Vos bevestigde eerder deze week met Ajax in gesprek te zijn over een functie bij de hoofdmacht. De huidige coach van Jong Ajax wordt gelinkt aan een rol als assistent en veldtrainer. Een logische stap, zo vindt Giovanni van Bronckhorst.

De twee werkten samen bij Rangers. Of Vos ooit zijn doel als coach van Ajax 1 gaat halen? "Dat hangt ook af van de kansen die je krijgt", zegt Van Bronckhorst bij ESPN. "Hij bewandelt een weg van ontwikkeling. Het is natuurlijk een groot verschil tussen Jong Ajax en het eerste elftal, maar het is de volgende stap."

In november 2021 maakte Vos de overstap van Ajax naar Rangers. "Ik had gelijk een goed gevoel bij Dave", legt de voormalig trainer van Rangers uit. "We hebben eerst veel gesproken over voetbal. Hoe hij dingen zag. Ik heb hem goed leren kennen als trainer. Ik had ook al goede verhalen gehoord uit de Ajax-opleiding. Dan ga je kijken of het wat is en of hij mee kan."

"Hij was verantwoordelijk voor de analyses van de tegenstander, samen met de videoanalist, Yöri Bosschaart en de andere assistenten", aldus Van Bronckhorst, die samen met Vos en Rangers de finale van de Europa League haalde. "Hij heeft de Europa League-tegenstanders echt uitgepluisd en alles tot in details uitgewerkt. Waar onze kansen lagen en waar juist het gevaar lag. Dat deed hij bij alle wedstrijden. De ervaring bij Rangers in de Europa League en Champions League heeft hem geholpen in zijn ontwikkeling."

Van Bronckhorst is lovend over Vos: "Hij is heel betrokken bij alles en was een goede ondersteuning voor mij. Hij is een leuke jongen om mee te werken en dat is hij ook naar spelers toe. Zijn manier van trainen is erg goed. Je moet spelers beter maken. Dat zag je bij hem terug. Assistenten moeten mij ook uitdagen in tactiek en oplossingen. Het was een heel fijne samenwerking."

Mocht de huidige Jong Ajax-coach assistent worden bij de hoofdmacht, dan is het belangrijk dat hij de ruimte krijgt: "Dan komt hij in zijn kracht. Hij moet een trainer hebben die met hem stoeit en van daaruit tot een goed plan komt. Hij moet de lat steeds verleggen. Hij is ook iemand die dat steeds kan. Waar zijn plafond ligt, bepaalt hij uiteindelijk zelf", aldus Van Bronckhorst.

Lees meer:
0 reacties