Van de Kerkhof: "Scheidsrechters zitten straks op feestje van Ajax"

Willy en René van de Kerkhof voor het Philips Stadion
Willy en René van de Kerkhof voor het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

PSV-legendes Willy en René van de Kerkhof waren niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De arbiter deelde in de slotfase een omstreden penalty uit aan Feyenoord.

De penalty werd benut door Cyriel Dessers en de wedstrijd eindigde hierdoor in 2-2. Door het gelijke spel blijft Ajax op vier punten voorsprong staan ten opzichte van PSV. De Amsterdammers kunnen woensdag in de eigen Johan Cruijff ArenA kampioen worden. Een overwinning tegen SC Heerenveen is genoeg voor de titel.

René van de Kerkhof verwacht dat Gözübüyük ook op het Amsterdamse kampioensfeest aanwezig zal zijn. "De scheidsrechters zitten straks op het feestje van Ajax', foetert hij bij Omroep Brabant. "Dit kan toch geen onkunde meer zijn? Wat een slapjanus. Hij kon wel zien dat het geen penalty was, maar hij wilde het niet zien."

Broer Willy gelooft niet in opzet bij de scheidsrechter. "Je zou bijna denken van wel als je dit ziet, maar dat geloof ik toch niet", reageert Willy van de Kerkhof. "Maar dat Gözübüyük niet eens voor de camera durft te komen om zijn beslissing toe te lichten, geeft wel aan dat hij zelf ook wel weet dat hij fout zat."

Dusan Tadic met de schaal

Ajax wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

Ajax is al kampioen, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van Ajax nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties