Van den Berg erkent interesse van Ajax: "Keuze was snel gemaakt"

Ajax wilde zich eerder deze zomer versterken met Sepp van den Berg. De 21-jarige verdediger koos echter voor een verhuurperiode bij FSV Mainz 05.

Ajax wilde Van den Berg huren van Liverpool toen duidelijk werd dat Jurriën Timber zou vertrekken. "Ik heb wel met Ajax gesproken, maar mijn voorkeur ging echt uit naar Duitsland. Ik heb het verhaal van Ajax aangehoord, maar met deze trainer (Mainz-trainer Bo Svensson, red.) had ik al in zo'n vroeg stadium zoveel gesprekken gevoerd. Het voelde zo goed dat voor mij de keuze redelijk snel gemaakt was", vertelt de jeugdinternational in #DoneDeal van VoetbalPrimeur.

"Maar ik wil altijd alles aanhoren, dus dat klopt", geeft Van den Berg de interesse van de Amsterdamse club toe. "Ik heb met de trainer van Ajax (Maurice Steijn, red.) gesproken en dat was een goed verhaal. En Ajax is een hele mooie club, zeker als je uit Nederland komt. Ik volgde Ajax altijd al en nog steeds, maar nee, wat ik zeg: de Duitse competitie bevalt me meer dan de Nederlandse."

"De klik met de trainer van Mainz is gewoon heel goed en dat vind ik als speler heel erg belangrijk, hij wilde mij graag hebben. Dat gaf mij een fijn gevoel", aldus Van den Berg, die dit seizoen wil spelen. "En dan ga ik in de zomer terug naar Liverpool en dan zien we wel hoe ik ervoor sta. Ik bekijk per jaar. Als er ooit een kans is op speelminuten dan wil ik natuurlijk blijven, want het is een droom om voor Liverpool te spelen. Lukt dat niet, helaas. Dan ben ik niet de minste en wil ik verhuurd worden."

Lees meer:
0 reacties