Van den Berg: "Of ik wel eens heb gedacht aan dóórgaan tegen Ajax?"

Excelsior Maassluis neemt het donderdagavond in de TOTO KNVB Beker op tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA. Captain Vincent van den Berg (32) stopt ermee aan het einde van dit seizoen en met het bekerduel in Amsterdam krijgt hij een mooi afscheid als voetballer.

"Dit is echt iets unieks om mee te maken. Dat ga je nooit meer meemaken en ik zeker niet", zegt Van den Berg tegen De Telegraaf. "Met publiek erbij had het nog zoveel mooier geweest. Maar als ik die dag in mijn hoofd al afspeel, is het fantastisch om daar aan te komen met je team, in die kleedkamer te zitten en daar tegen dat soort jongens te mogen spelen. Ongeacht de opstelling van Ajax."

"Of ik wel eens heb gedacht aan dóórgaan tegen Ajax? Natuurlijk denk je daar stiekem over na, dromen blijf je altijd", vervolgt Van den Berg. "Wat als zij met een minder ingespeeld elftal aantreden? We hebben een heel bijzonder elftal qua voor elkaar door het vuur gaan, zoals ik dat nooit eerder heb meegemaakt."

Van den Berg besluit: "Maar het verhoogt de kans misschien met een paar procent. We zijn wel realistisch. Met een kleine nederlaag zullen we niet teleurgesteld zijn. Als we doorgaan, zo heb ik op mijn werk al gezegd: dan kom ik later en drink ik daar rustig verder tijdens de vrijdagmiddagborrel. Dat was akkoord."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand