Van den Boomen baalt: "We hadden helemaal niets te vertellen"

Branco van den Boomen
Branco van den Boomen Foto: © Pro Shots

Branco van den Boomen kwam naar Ajax om kampioen te worden, maar beleefde misschien wel het slechtste seizoen uit zijn loopbaan. In gesprek met Voetbal International merkt hij op dat de zeperd bij Feyenoord een enorm dieptepunt was in het afgelopen seizoen.

Van den Boomen ziet in dat hij en zijn teamgenoten helemaal instortten tegen Feyenoord. "Ja, bij Feyenoord wel ja, zeker. Daar hadden we gewoon helemaal niets te vertellen. Ik denk dat dat ook de grootste dreun was van dit jaar, voor de hele club. Als je ziet hoe Feyenoord ons onder druk zette en met wat voor intensiteit zij speelden, daar waren wij niet tegen opgewassen. Dat was wel zorgwekkend. Maar in de wedstrijden tegen PSV zijn we bijvoorbeeld wel een stuk beter voor de dag gekomen."

De 28-jarige speler blikt ook vooruit. "Het belangrijkste is nu eerst om een goede organisatie neer te zetten. Er moet nog een trainer komen en twee à drie ervaren spelers. En dan, begin augustus, kan ik daar iets over zeggen. Als ik dat nu uit ga spreken, dat we volgend jaar kampioen kunnen worden… Dan moet er nog wel wat veranderen. We moeten allemaal in de spiegel kijken: Heb je er dit jaar alles uit gehaald? Ik vind dat ik dat ook niet gedaan heb, dus daar baal ik van. Dat is leerzaam, volgend jaar moet het beter"

Lees meer:
0 reacties