Van den Boomen: "Hebben paar jongens nodig om de toon te bepalen"

Branco van den Boomen bij Ajax
Branco van den Boomen bij Ajax Foto: © NESimages

Branco van den Boomen vindt dat er wel iets moet veranderen in de mentaliteit van Ajax. Wel vindt hij dat het wat overdreven wordt, vertelt hij tegenover Voetbal International.

Zo weet Van den Boomen te vertellen wat de voorwaarden zijn om tot succes te komen bij Ajax. “Kijk, met dat soort dingen is het vaak: waar kom je vandaan? Je vergelijkt het altijd met wat je gewend bent. Als ik het vergelijk met waar ik vandaan kom, van Toulouse, dan is het hier allemaal veel beter geregeld. Dus voor mij is alles top, de organisatie is top hier. Voor jongens die Champions League-clubs gewend zijn, is het misschien minder, maar dat vind ik moeilijk in te schatten. Ik ben altijd gewend om veel minder te hebben.”

Het gaat ook veel over de topsportcultuur bij Ajax en over de mentaliteit van de spelers. Volgens de middenvelder zijn daar nog wel stappen in te zetten. “Maar ik denk dat het wel een beetje overdreven wordt. Ik denk dat we twee of drie ervaren jongens erbij nodig hebben die de toon gaan bepalen, met spelers als Jordan Henderson of Steven Berghuis. Dan heb je een groep van vier à vijf jongens die de druk erop zetten en kan het heel snel vooruitgaan. Ik denk dat er wel beleving in de groep zit, hoor. Je ziet ook dat als we achter staan, we ook wel vaak terugkomen. Ik zie niet dat jongens er met de pet naar gooien”, besluit de Ajacied.

Lees meer:
0 reacties