Van den Boomen: "Misschien hadden we Forbs meer moeten gebruiken"

Branco van den Boomen
Branco van den Boomen Foto: © Pro Shots

Branco van den Boomen heeft in gesprek met Voetbal International teruggeblikt op het teleurstellende seizoen van Ajax. Hij weet wel te verklaren waarom sommige dingen mis zijn gegaan.

Zo laat hij weten dat er een gebrek aan diepgang was bij Ajax. Ook denkt hij te weten waarom ze dat niet met elkaar konden oplossen. “Tja, we hebben daar de types blijkbaar niet voor. Of misschien willen we die loopjes niet maken. Het is wel zonde. Je hebt met Steven Berghuis en Steven Bergwijn zúlke goede voetballers, zij hebben ook diepte nodig van teamgenoten. Maar zij staan ook op posities waar je zelf diepte kunt brengen. We missen gewoon een mix daarin.”

Ook noemt hij een voorbeeld waar dat wel kon. “Als je met Berghuis op rechts speelt, zoals vroeger met Hakim Ziyech, dan heb je eigenlijk een Quincy Promes nodig die telkens achter de laatste lijn duikt. Of als je met Bergwijn op links speelt, heb je een nummer 10 nodig die constant over de spits heen gaat, zoals Donny van de Beek dat deed. Dat zou hen, en mij ook, enorm helpen.”

Het probleem zit volgens de middenvelder dan ook in de selectie. “Ik denk dat die mix dit seizoen niet goed is. De enige die echt diepgang heeft in onze selectie, is Carlos Forbs. Misschien hadden we die meer moeten gebruiken, want dat is wel een jongen met kwaliteiten, zijn snelheid is echt een wapen. Maar het is ons niet goed genoeg gelukt om hem in zijn kracht te brengen”, aldus de Ajacied.

Lees meer:
0 reacties