Van den Boomen verklaart rampseizoen Ajax: "Heeft veel gedaan"

Branco van den Boomen
Branco van den Boomen Foto: © Pro Shots

Branco van den Boomen heeft geen spijt van zijn stap naar Ajax. Wel had hij andere verwachtingen van dit seizoen.

Voordat Van den Boomen bij Ajax kwam, had hij net twee succesvolle jaren bij Toulouse achter de rug. In gesprek met Voetbal International laat de Ajacied weten waarom hij geen spijt heeft van zijn overstap. “Je maakt keuzes op basis van de situatie op dat moment. Toen ik tekende, was er volgens mij nog geen enkele speler weg, in principe was iedereen er nog. Dus ik dacht: Oké, Ajax heeft een minder jaar achter de rug, maar het is nog steeds de grootste club van Nederland met verreweg het grootste budget.”

Hij had dan ook andere verwachtingen van het afgelopen seizoen waarin Ajax zou meespelen om de titel. “Kampioen van Nederland worden, dat zou ik echt fantastisch vinden. Dus ik had geen enkele twijfel. Dat het zo'n jaar zou worden, kon sowieso niemand voorspellen.”

Wel had de middenvelder vroeg door dat het een moeilijk seizoen zou gaan worden voor Ajax. “Nou, het is altijd makkelijk om dat nu te zeggen, maar ik had natuurlijk met Sven Mislintat gesproken en hij zei dat er niet zoveel spelers zouden vertrekken. Hij wist dat toen misschien ook nog niet hoor, dat Dusan Tadic bijvoorbeeld per se weg wilde en dat Mohammed Kudus aan het einde ook nog vertrok. Dat heeft wel veel gedaan met onze selectie, dat Kudus eind augustus ook nog wegging”, aldus de Ajacied.

Lees meer:
0 reacties