Van der Ende over SC Heerenveen-Ajax: "Het is toch onbegrijpelijk?"

Mario van der Ende
Mario van der Ende Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen en Ajax speelden vorige week zondag in het Abe Lenstra Stadion tegen elkaar. De Friezen wonnen met 3-2, al leken de Amsterdammers in de absolute slotfase nog de gelijkmaker te maken. De bal leek over de lijn, maar de arbitrage en de VAR besloten anders. Het was niet duidelijk te zien of de bal helemaal over de lijn was. Voormalig scheidsrechter Mario van der Ende kreeg veel vragen na deze wedstrijd.

"Vorige week tijdens Heerenveen-Ajax ontving ik een tsunami aan telefoontjes en appjes", begint Van der Ende in het Algemeen Dagblad. "Was de bal in de slotfase nu wel of niet over de doellijn? De arbitrage kon het niet voor honderd procent vaststellen. Een aantal mediavertegenwoordigers vond dat maar vreemd en sprak van falende arbitrage."

Van der Ende vervolgt: "Ik reageerde dat in gecompliceerde spelsituaties het menselijk oog soms ontoereikend is en vroeg gelijk hoe serieus men in Zeist de eredivisie eigenlijk neemt. Want waarom maken de clubs daar geen gebruik van exacte doellijntechnologie en heeft de voetbalbond bij aanschaf gekozen voor de goedkoopste variant die net zoveel gaten vertoont als een Emmentalerkaas?

De oud-scheidsrechter besluit zijn verhaal: "Het is toch onbegrijpelijk dat er voor een halfbakken systeem is gekozen omdat situaties als in Heerenveen zelden voorkomen en daarom de hand op de knip is gehouden? Iedereen weet toch dat goedkoop duurkoop is", aldus Mario van der Ende.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand