Van der Gijp bekritiseert Schreuder: "Dan hoor je daar niet thuis"

René van der Gijp vindt het sneu dat er nu over en weer met modder wordt gegooid door Ajax en Daley Blind. De oud-verdediger van de Amsterdamse club beweerde dat een het een leugen is van trainer Alfred Schreuder dat er vorig jaar zomer over een eventuele reserverol is gepraat.

"Wat Schreuder gedaan heeft bij Blind is heel klein", zegt Van der Gijp bij Vandaag Inside. "Heel sneu voor eigenlijk een middelmatige trainer." Van der Gijp neemt het op voor Blind. "Je bent eerste linksback en binnen een week ben je de vierde. Dan zit Rensch voor je, dan zit Wijndal voor je, dan zit Bassey voor je. Die waren het, denk ik. Ja, dat kan echt niet."

Van der Gijp vervolgt: "Heb je een betere? Dan heb je geen probleem. En anders moet je zeggen: 'jongens, luister: hij mist snelheid, natuurlijk wordt hij eens in de twee, drie wedstrijden overlopen. Dat nemen we op de koop toe'. Daar kan je niks aan doen. Hetzelfde dat ik altijd bij Schuurs vond. Die maakte weleens een foutje, ja. Dat zat er bij hem in. Varane doet dat ook."

Van der Gijp verlegt de aandacht naar Schreuder: "Als je bij een prestigieuze club als Ajax zit, zit jij er niet voor Alfred Schreuder. Dan zit je daar als uithangbord van een club. Hetzelfde als Klopp bij Liverpool en Guardiola bij Manchester City. En als dan een speler als Blind afscheid komt nemen met zo'n status en met 99 interlands en je loopt niet naar beneden, dan hoor je daar eigenlijk niet thuis."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Go Ahead Eagles
12:15
Ajax
zo
9/04
Ajax
16:45
Fortuna Sittard
zo
16/04
Ajax
20:00
FC Emmen
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Ajax
21:00
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand