Van der Gijp: "Dan ben je toch de lul-de-behanger van Amsterdam?"

René van der Gijp heeft deze week de maat genomen met de verdedigende tactiek van Ajax. Zowel tegen FC Twente als tegen Olympique Marseille waren de Amsterdammers defensief kwetsbaar. Van der Gijp wijst daarbij ook naar technisch directeur Sven Mislintat.

"Als je twaalf spelers haalt zonder hem (Maurice Steijn, red.) erin te mengen en je laat hem ook nog twaalf spelers aanbrengen, waarvan je zegt: Nee, dat gaan we niet doen. Dan ben je toch gewoon de lul-de-behanger van Amsterdam?", vraagt Van der Gijp zich af bij Vandaag Inside. "Een lul-de-behanger. Een lulletje rozenwater, klaar."

Van der Gijp probeert daarna Steijn te helpen met verschillende verdedigingstactieken. "Je kan maar op drie manieren verdedigen", schetst hij, terwijl Van der Gijp een vel papier en een stift erbij pakt en een team 'hoog' laat verdedigen. "Dat is de Barcelona-manier, daar hebben we jaren van genoten. Dat is absurd en hebben zij tot in de perfectie uitgevoerd. Daar kreeg ik een stijf piemeltje van. Jan Boskamp overigens ook."

Noa Vahle zit ook in de studio en barst in lachen uit. "Wat?!", roept ze, terwijl de 23-jarige verslaggeefster begint te blozen. Van der Gijp gaat onverstoorbaar verder. "Dan hebben we nog een manier, die bijna iedereen doet. Dat alles zich rond de middenlijn afspeelt. Dat wij zeggen: onvoorstelbaar dat ze op een stuk van dertig meter met twintig spelers staan. Dan ga je de vrije man niet vinden, want iedereen staat gedekt."

"Dan heb je de allerlaatste manier", vervolgt Van der Gijp. "Dat is de bus parkeren. Maar Atlético Madrid voerde dat tot in de perfectie uit. Wat moet je dan doen als je de bal onderschept? Je moet 'm een seconde over tien bij je houden om weer uit elkaar te gaan. En dan heb je de manier die Ajax tegen FC Twente deed. En dan heb je bijna het hele veld te verdedigen. Dat is moeilijk", besluit hij.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
17/12
Ajax
16:45
PEC Zwolle
zo
14/01
Go Ahead Eagles
14:30
Ajax
zo
21/01
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
za
27/01
Heracles Almelo
21:00
Ajax
za
3/02
Ajax
20:00
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 15 30 35
3 AZ 15 25 33
4 FC Twente 15 15 33
5 Ajax 15 5 24
6 Go Ahead Eagles 15 3 22
7 Sparta Rotterdam 15 0 21
8 SC Heerenveen 15 -5 19
Bekijk de hele stand