Van der Gijp over uitbarsting Berghuis: "Wat kan jou dat nou schelen?"

René van der Gijp
René van der Gijp Foto: © Pro Shots

René van der Gijp heeft met verbazing gereageerd op de vuistslag die Steven Berghuis uitdeelde na afloop van de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax. Volgens hem moet Berghuis zich niks aantrekken van alles wat er geroepen wordt.

Van der Gijp vertelt bij Vandaag Inside dat er in zijn tijd ook van alles geroepen werd, en dat je je daar niks van moet aantrekken. "Toen ik met PSV bij ADO moest spelen, weet je hoeveel jaar dat geleden is? Dat is gewoon veertig jaar geleden. Weet je wat er bij de bus stond? Die moest je ook niet even tegenkomen in een steegje, als je alleen was. Die riepen de meest afschuwelijke dingen. Dan pakte je toch je lunchpakketje en ging je achterin de bus zitten. Wat kan jou dat nou schelen?"

Van der Gijp stelt dat een dergelijke reactie als die van Berghuis hem nooit zou overkomen. "Dit zit totaal niet in mij. Dit zou bij mij in de verste verte niet opkomen. Om een jongen bij een bus een knal voor zijn kop te geven, dat zit er bij mij gewoon niet in."

Johan Derksen relativeert de situatie en verplaatst zich in Berghuis. "Hij stond niet in de basis en heeft dan de tering in. Dan worden ze weggespeeld bij zijn oude club. Hij wordt uitgejouwd en dan staat er zo'n vent achter een hek te schreeuwen tegen hem. Het is helemaal fout, maar het is een opeenvolging van irritaties."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand