Van der Gijp schrikt van Ajax: "Het leek niet eens op voetbal"

Ajax won donderdagavond met 1-2 van Bodo/Glimt en bereikte daarmee de achtste finale van de Conference League. Daarmee was volgens René van der Gijp en Johan Derksen ook alles gezegd.

De Amsterdammers kregen kans na kans tegen, maar Diant Ramaj hield ze in de wedstrijd. Uiteindelijk was het Kenneth Taylor die in verlenging de winnende maakte. "Het eerste halfuur was vreselijk", begint Van der Gijp in Vandaag Inside. "Bij de amateurs zouden ze zich schamen als je zo speelt", doet Derksen een duit in het zakje. "Ik vind het wel leuk dat die jongen (Taylor red.) scoort, want die wordt zó naar behandeld door het Ajax-publiek."

Van der Gijp zag dat Ajax er helemaal niks van bakte in Noorwegen. "Het leek helemaal niet op voetbal. De bal achterin naar elkaar spelen gaat nog wel, maar naar voren gaat de bal uit", aldus de analist. "Ik vraag me af of ze nu alleen maar zitten te mopperen over het slechte voetbal of dat ze met een plan bezig zijn om dit op te lossen", neemt Derksen over. "Je hebt goede mensen nodig voor een lange termijnplanning. Je moet nu iemand hebben die hier zijn levenswerk van maakt."

Lees meer:
0 reacties