Van der Gijp schrikt van Ajax-speler: "Hij heeft het moeilijk"

Rene van der Gijp
Rene van der Gijp Foto: © Orange Pictures

René van der Gijp is geschrokken van de wijze waarop Brian Brobbey een kans miste in de wedstrijd tussen Ajax en Aston Villa. In de 34ste minuut ging de spits af op het doel van Emiliano Martinez, maar hij schoot in het zijnet. Mede door een duwtje van Konsa schoot Brobbey uiteindelijk naast.

"Hier schrok ik wel van, moet ik heel eerlijk zeggen", zo vertelt Van der Gijp over de kans van Brobbey bij Vandaag Inside. "Zijn motoriek, hoe moeilijk hij het heeft… Daar schrok ik echt van. Als je het over de top hebt, dan moet je gewoon in één rechte lijn naar de keeper toe. Hij is aan het zoeken, aan het bewegen, het is heel bonkig wat hij doet. Er zit weinig finesse in. Zonde, man", aldus Van der Gijp

Veronica-presentatrice Hélène Hendriks was wel onder de indruk van een andere Ajax-speler: Ahmetcan Kaplan. De verdediger hield Ollie Watkins in bedwang. "Ze hebben met Watkins een ontzettend goede spits, die er zestien in heeft liggen in de Premier League en tien assists heeft gegeven. Die kwam er niet aan te pas. Dat is heel goed gedaan van Kaplan", aldus Hendriks.

Lees meer:
0 reacties