Van der Gijp verdedigt oud-Ajacied: "Vier klassen beter dan Sutalo"

René van der Gijp lacht bij Vandaag Inside
René van der Gijp lacht bij Vandaag Inside Foto: © Screenshot Vandaag Inside

Perr Schuurs is te snel afgeschreven door Ajax. Dat stelt René van der Gijp. Deze zomer haalde de Amsterdamse club Josip Sutalo voor ruim twintig miljoen euro op, maar hij heeft nog geen onuitwisbare indruk achtergelaten. Volgens de analist is hij niet beter dan de Nederlandse verdediger.

"Weet je wat ik nooit begrepen heb bij Ajax? Dat vond ik altijd een goede speler, die van Fortuna Sittard. Die voorstopper", doelt Van der Gijp bij Vandaag Inside op Schuurs. "Als die jongen één foutje maakte, werd dat altijd direct gezegd."

Volgens Van der Gijp werd hij kritischer bekeken dan andere spelers. "Weet je hoeveel fouten die Sutalo al gemaakt heeft? Die heeft al 84 fouten gemaakt! Perr Schuurs was vier klassen beter dan Sutalo. Ik vond altijd al dat men in Nederland overdreven negatief was over Schuurs. Dat was eigenlijk niet op zijn plaats."

Wilfred Genee stelt dat men in Italië lovend is over de oud-Ajacied die nu bij Torino onder contract staat, maar dat zegt volgens Johan Derksen niet zoveel. "Daar zijn ze ook enthousiast over die Beukema. Als je één beperkte voetballer moet opnoemen, is dat Beukema! Als hij de bal heeft, dan struikelt hij direct."

Lees meer:
0 reacties