Van der Hoorn: "Het gezeur bij Ajax werd op mij geprojecteerd"

Mike van der Hoorn bij Ajax
Mike van der Hoorn bij Ajax Foto: © Pro Shots

Mike van der Hoorn speelde in zijn carrière een lange tijd voor Ajax. Daar maakte hij mooie en minder mooie herinneringen, al vond hij de periode waarin hij als aanvaller werd gebruikt een van de leukste.

"Ik koester de mooie herinneringen aan mijn tijd bij Ajax, zoals de duels met het Barcelona van Lionel Messi en de wedstrijden op Camp Nou. Of het treffen met Paris Saint-Germain, waarbij ik op Zlatan Ibrahimovic stond. In het tweede deel van mijn drie jaar bij Ajax veranderde mijn rol ook. Er was achter Arkadiusz Milik een tweede spits, dus als we iets moesten forceren, werd ik naar voren gestuurd", weet van der Hoorn in gesprek met Voetbal International.

"Dat kreeg op een gegeven moment wel een grappige uitwerking. Bij Excelsior maakte ik op deze manier een belangrijke treffer en dat zorgde voor een kantelpunt in mijn verhouding met de supporters", vervolgt de verdediger.

"Tot dat moment werd het gezeur geregeld op mij geprojecteerd. Als er iets misging lag het aan mij, ook als ik er niet direct bij betrokken was. Maar door mijn rol als stormram werd ik een soort cultheld, die aanvallend wat kon afdwingen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties