Van der Hoorn: "Wat een dramatisch einde van mijn Ajax-tijd was dat"

Mike van der Hoorn
Mike van der Hoorn Foto: © Pro Shots

Mike van der Hoorn beleefde bij Ajax fijne tijden. De club staat niet bekend als de meest warme club, maar zelf heeft de verdediger van FC Utrecht daar nooit problemen van ondervonden.

"Ik heb bij Ajax ook heel prettige mensen leren kennen. Iedereen zei altijd dat Ajax een kille club was, maar zo heb ik het totaal niet ervaren. De veelbesproken mislukte kampioenswedstrijd bij De Graafschap was mijn laatste duel voor Ajax. Wat heb ik nog vaak aan die middag teruggedacht", weet van der Hoorn in gesprek met Voetbal International.

"In de eerste helft hadden we het allang moeten beslissen, maar we lieten het na en na rust ging het helemaal mis. Ik werd nog naar voren gestuurd, maar kon ook niets meer forceren. Wat een dramatisch einde van mijn periode bij Ajax was dat", blikt hij terug.

Positieve herinneringen resten echter. "Toch kijk ik heel positief terug op mijn tijd bij Ajax. Ik heb ook veel te danken aan die periode, want met Ajax achter je naam gaan nieuwe deuren open. Ik heb kampioenschappen meegemaakt, mooie wedstrijden in de Champions League mogen spelen en mezelf verder ontwikkeld. Het was bijzonder en ik heb echt nooit spijt gehad van mijn keuze."

Daarna volgde Swansea City. "Bij Ajax heb je als speler grofweg drie richtingen voor je liggen. Of je doet het goed en je wordt doorverkocht aan een grote Europese topclub. Of je doet het redelijk en vindt een mooie buitenlandse club. Of je speelt weinig en je moet je loopbaan op een lager niveau in Nederland voortzetten. Voor mij gold denk ik de middelste route en met de transfer naar Swansea City kreeg ik in 2016 een mooie kans om mezelf in de Premier League te laten zien. Ik was niet top bij Ajax, maar ook niet slecht."

Lees meer:
0 reacties