Van der Meijde blikt terug op Ajax-tijd: "Gingen er 9-0 over heen"

Andy van der Meijde
Andy van der Meijde Foto: © Pro Shots

Andy van der Meijde is tegenwoordig veel op televisie te zien. Zo is hij vaste tafelgast bij Veronica Offside en presenteert hij samen met Wesley Sneijder het programma 'Score in de Kelderklasse'. Het tweetal speelde ooit samen bij Ajax, dus hoe is het voor Van der Meijde om nu weer met Sneijder samen te werken?

"Ja leuk man. We kennen elkaar natuurlijk al jaren", zegt Van der Meijde tegen FHM. "We hebben samengespeeld bij het Nederlands elftal en bij Ajax. We hebben echt een goede klik. Wesley en ik hebben dezelfde humor, maar hij kan ook serieus zijn. Hij wilt natuurlijk trainer worden en ik vind het ook fijn als Wesley aan tafel zit."

Van der Meijde gaat verder: "Ik heb ook aangegeven bij de productie van Veronica Offside dat Wesley er gewoon bij hoort. We hebben een mooie tijd gehad samen bij het produceren van Scoren in de Kelderklasse. Die opnamedagen waren wel echt lang, soms vermoeiend, maar het resultaat is geweldig."

Van der Meijde speelde met Ajax tegen de slechtste tegenstander waar hij ooit tegen gespeeld heeft. "In de Nederlandse competitie speelde we een keer tegen Sparta. Wij hadden toen echt een fantastisch elftal met spelers zoals Sneijder en Zlatan. Ja, toen gingen we er 9-0 over heen in een volle Arena. Eigenlijk was het bijna een beetje oneerlijk voor hun."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand