Van der Meijde: "Ik heb alles verrot gescholden, zag het donker in"

Andy van der Meijde beleefde de zondagmiddag als een rollercoaster. De Ajacied zag zijn oude liefde punten verspelen, maar ook PSV liet punten liggen tegen Feyenoord. Daardoor is de titelstrijd volgens hem beslist.

"Eerst zat ik Ajax te kijken, ik werd helemaal gek: 0-1 voor en ineens 2-1 achter. Ik heb echt alles verrot gescholden. Toen werd het gelukkig nog 2-2", vertelt Van der Meijde bij VoetbalTijd. De middag werd nog beter toen de Eindhovenaren ook niet verder kwamen dan een gelijkspel, al had de oud-voetballer dat niet meer zien aankomen.

"Toen ik Feyenoord ging kijken, dacht ik: wat is hier aan de hand? Er kwam geen bal aan, de kracht zat er niet in. Misschien willen ze wel dat PSV wint, dacht ik. Na de eerste helft ben ik in de jaccuzi gaan zitten en heb ik niet meer gekeken. Ik dacht dat het gelopen was", aldus Van der Meijde, die daarna een melding op zijn telefoon kreeg dat Dessers twee keer scoorde.

"Ik ben Ajacied, ik zag het echt donker in. Ik dacht: straks is het kampioenschap weg, want Ajax heeft het altijd moeilijk in Arnhem", doelt hij op de laatste speelronde, waarin de Amsterdammers spelen tegen Vitesse. Nu kan de regerend kampioen het woensdagavond al beslissen. "Ik heb Dessers nog even een berichtje gestuurd om hem te bedanken, en Gözübüyük ook."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand