Van der Meijde positief: "Je zag dat spelers blij met hem waren"

Andy van der Meijde
Andy van der Meijde Foto: © Pro Shots

Andy van der Meijde heeft alle vertrouwen in voormalig ploeggenoot John Heitinga als trainer van de hoofdmacht van Ajax. De oud-vleugelspeler van Ajax en Oranje erkent echter ook dat er een risico aan kleeft voor Heitinga.

"Dit is echt een risico voor Johnny, hè!", zegt de voormalig Ajacied bij Veronica Offside. "Als hij de wedstrijd bij Excelsior had verloren, zou iedereen zeggen: die Heitinga kan er niks van. Daarom ben ik ook echt blij voor hem, want ik denk dat hij zelf ook liever eens aan het begin van een seizoen was ingestapt. Dan had hij zijn eigen spelers kunnen kiezen."

"Als het 3-2 had gestaan, had Heitinga ook niet mogen klagen. En vergis je niet, hè. Excelsior is niet zo’n makkelijke tegenstander als iedereen denkt. AZ heeft daar met 2-1 verloren. De tweede helft vond ik echt goed en heb ik qua positiespel bij vlagen weer het echte Ajax gezien. Na afloop maakte Johnny een kalme, maar goede indruk en aan de spelers zag je dat ze blij waren met hun nieuwe trainer. Natuurlijk moet hij minimaal het seizoen afmaken."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand