Van der Meijde wil 'snelweg blokkeren': "Ze pakken mijn brood af"

Andy van der Meijde
Andy van der Meijde Foto: © Pro Shots

Andy van der Meijde is niet langer te zien in de reclames van BetCity. De oud-international was het uithangbord van de aanbieder van sportweddenschappen, maar bekende Nederlanders mogen niet langer in gokreclames te zien zijn.

Van der Meijde loopt naar eigen seizoen 'tienduizenden euro's' mis nu de reclamedeal voortijdig is beëindigd. "Het is klote, maar het zijn de regels", reageert hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik snap het aan de ene kant ook wel. Wij zijn voor veel jongeren een voorbeeld. Aan de andere kant denk ik niet dat zij nu minder gaan gokken omdat ik geen boegbeeld meer ben."

"Overal wordt nog reclame gemaakt. Kijk maar naar Engeland, daar adverteren ze nog steeds op voetbalshirts", aldus Van der Meijde, die er ook wel om kan lachen. "Ze pakken mij mijn brood af, nu ga ik ook de snelweg blokkeren", grapt hij. "Een tractor heb ik alleen niet, wel een grasmaaier."

Sinds 1 oktober kan er in Nederland legaal gegokt worden, maar het ministerie van Justitie en Veiligheid wil nu dat er minder reclame gemaakt wordt. "Binnen het legale aanbod wordt de consument beter beschermd en wordt verslaving, fraude en witwassen zoveel mogelijk voorkomen. Reclame draagt eraan bij dat spelers het legale aanbod weten te vinden, maar de aard en omvang van de reclame kent wel een grens", staat in een persbericht.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand