Van der Sar: "Als we in de Conference League spelen..."

Edwin van der Sar bij de NOS
Edwin van der Sar bij de NOS Foto: © Pro Shots

Edwin van der Sar denkt aan een langer verblijf bij Ajax. De huidige directeur van de club heeft het goed naar zijn zin en wil Ajax terugbrengen bij de Europese top.

"Ik wil niet de Arsène Wenger of Sir Alex Ferguson van Ajax worden. Ik heb het erg naar mijn zin", begint Van der Sar bij Rondo. "Zo'n punt zal er vast wel komen, maar we zijn er nog niet. We werden misschien voor gek verklaard toen we onze ambities openbaarden. We doen het uitstekend, maar de echte prijs is er nog niet. We willen de aansluiting met de topclubs maken en daar ook blijven. Dat zou wel de kroon op het werk zijn als we dat kunnen bewerkstelligen."

Van der Sar wordt onder meer gelinkt aan Manchester United. "Dat ligt niet in de lijn der verwachtingen, nee. Ons proces is nog niet klaar. Als je ziet hoe we de bestuurlijke rust neer hebben kunnen zetten, dat is mij veel meer waard. Ja, ik zou het nog wel een keer willen. Maar uiteindelijk willen we dit neerzetten, dan zullen we het wel zien. Het is zwaar, maar te overzien. In Engeland is het echt iets anders."

Wil Van der Sar een Europese prijs pakken met Ajax? "Als we in de Conference League moeten spelen, ben ik er niet meer. Dan is het klaar. We willen iets groots, een prijs."

Lees meer:
0 reacties