Van der Sar: "Dat zal wel weer een flinke impact gaan hebben dit jaar"

Edwin van der Sar in het stadion van Anderlecht
Edwin van der Sar in het stadion van Anderlecht Foto: © Pro Shots

Edwin van der Sar betreurt het feit dat de stadions leeg zijn door de coronacrisis. De algemeen directeur van Ajax zegt dat het voor de inkomsten een grote klap is, gezien de Johan Cruijff ArenA al langer gesloten moet blijven voor fans.

"Ik denk dat het met name voor grote clubs uit de middelgrote landen heel zwaar is, want we zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van de inkomsten van het stadion", zegt Van der Sar tegen Ajax TV. "We hebben een heel groot stadion, een heel mooi stadion. Als daar nul man in zit, of als we alleen maar 12.000 losse kaarten mogen verkopen, dan gaat het heel duur worden."

Van der Sar vervolgt: "Vorig jaar heeft het ons 33 miljoen euro gekost. Toen was er een hele lange periode dat er geen toeschouwers waren. We hopen met z'n allen dat het dit keer wat korter zal zijn. Maar daar is nog niet echt zicht op volgens mij."

Van der Sar maakt zich nog geen zorgen. "Het belangrijkste is dat we het sportief goed doen en dat je een beetje ver komt in de Champions League. Of dat je hopelijk weer kampioen kan worden of de beker wint. We zijn een voetbalclub. Voetbal leid je af aan sportieve prijzen. Maar daar zit wel een onderdeel aan van de inkomsten die je uit het stadion kan halen. Dat zal wel weer een flinke impact gaan hebben dit jaar."

Lees meer:
0 reacties