Van der Sar eerlijk: "Hij heeft de verwachtingen overtroffen"

Edwin van der Sar is lovend over Maarten Stekelenburg en Remko Pasveer. Eerstgenoemde maakte vorig seizoen indruk als vervanger van Andre Onana, terwijl de van Vitesse overgenomen doelman het uitstekend doet nu Stekelenburg in de lappenmand zit.

"Maarten heeft een tweede of derde leven gekregen en heeft het ongelooflijk goed gedaan, inclusief een EK met Oranje. Het was een donderslag bij heldere hemel dat hem dit overkwam", doelt de algemeen directeur bij Ajax TV op de blessure. waardoor hij maanden aan de kant staat.

Het betekende dat Pasveer serieus aan de bak moest na zijn komst van Vitesse. Een opvallende stap voor een keeper van 38 jaar, al deed hij het enorm goed in Arnhem. "Marc stond daar positief in, die had Remko al eerder een paar keer genoemd. Bij Vitesse had hij hele goede reddingen en reflexen en is hij belangrijk geweest voor de club."

"Hij heeft een mooie transfer naar Ajax afgedwongen", vervolgt Van der Sar. "Hij heeft de verwachtingen overtroffen, althans mijn verwachtingen. In Amsterdam is het net wat anders, maar dat heeft hij met verve doorstaan."

Lees meer:
0 reacties