Van der Sar komt met gek idee over TV-rechten: "Geef het gratis weg"

Edwin van der Sar
Edwin van der Sar Foto: © Pro Shots

Walt Disney heeft de sportzenders van ESPN in eigen bezit houden. Het concern heeft al eens aangegeven dit graag zo te houden, vanwege de groeiende interesse in gokken op sportwedstrijden. Toch loop het contract over twee jaar af.

Voetbal International vroeg naar zijn visie op de toekomst van de rechten en wat er in zijn ogen anders kan: "Voor het eerst in twaalf jaar komen de rechten op de markt. Dat is een ultralange periode geweest. TikTok en Instagram bestonden destijds nog niet eens. Met stadionbezoek en sponsoring gaat het goed in Nederland. Met mediageld kunnen we nog een sprong maken. Laatst was ik op een congres in Rome. Daar begreep ik dat clubs in de Tweede Bundesliga 25 miljoen tv-geld ontvangen. Komen wij aan met negen miljoen."

Ook kijkt Van der Sar verder dan de landsgrenzen, zoals een goed Ajacied doet: "Belangrijk vind ik dat er niet alleen wordt gekeken naar de nationale verkoop, maar ook dat er een goed beleid komt op de internationale verdeling van de Eredivisierechten. Wij hebben het gevoel dat de Eredivisie de laatste jaren in het buitenland minder goed te zien is dan daarvoor", vervolgt de oud-international.

Toch ziet Van der Sar wel een soort van oplossing voor zich: "Ga je in zee met een partij die een bedragje betaalt, maar die maar een beperkt aantal kijkers heeft? Of geef je het desnoods gratis weg aan een grote tv-zender, zodat de Eredivisie in elk geval bereik heeft? In dat laatste geval kunnen we proberen om er op andere manieren geld aan te verdienen, want een groot internationaal publiek is interessant voor sponsors. Wij zien meer in een beleid waarbij bereik centraal staat. Dat groeit internationaal ook als bijvoorbeeld de clubkanalen meer vrijheden krijgen", besluit de Ajacied.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
Ajax
18:45
Sparta Rotterdam
zo
17/12
Ajax
16:45
PEC Zwolle
zo
14/01
Go Ahead Eagles
14:30
Ajax
zo
21/01
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
za
27/01
Heracles Almelo
21:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
11 Fortuna Sittard 14 -9 16
Bekijk de hele stand