Van der Sar laat van zich horen: "Voor mij is dat ook pijnlijk"

Edwin van der Sar
Edwin van der Sar Foto: © Orange Pictures

Kort nadat Edwin van der Sar afzwaaide als algemeen directeur van Ajax, liep hij tijdens vakantie een hersenbloeding op. Een langherstel proces volgde, nu komt hij er langzaam weer bovenop.

"Het is een zwaar jaar geweest met veel onderzoeken en herstel. Vanaf januari ben ik het weer op gaan pakken. Fysieke klachten? Ik ben nog niet in een competitieve omgeving geweest, maar over het algemeen ben ik er goed uitgekomen en heb ik mijn leven op kunnen pakken", opent Van der Sar in gesprek met Voetbal International.

Het revalidatieproces was lang. "In de eerste vier à vijf maanden lag de focus op fit worden. Daarna ben ik meer gaan leven, vakanties, leuke dingen doen. Ik ben twee maanden in Nieuw-Zeeland geweest en had laatst een cruise in Noorwegen. Het is een leven zonder haast", aldus Van der Sar.

Wat er zich in Amsterdam afspeelde had wel altijd zijn aandacht. "Aan de ene kant was het fijn dat ik al afstand had genomen van Ajax, het zou anders zijn geweest als ik nog directeur was geweest. Ik onderhield contact met mensen binnen de club die vroegen hoe het met me ging."

"Links en rechts sijpelde door wat er allemaal gebeurde en wat er mis ging. Het doet pijn bij alle Ajacieden dat er zo'n grote stap achteruit is gezet. Voor mij is dat ook pijnlijk. Als je stopt, word je weer fan van de club waar je alles aan te danken hebt gehad", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand