Van der Sar: "Liep verkeerd af, die nasmaak is nog niet weggespoeld"

Edwin van der Sar en Erik ten Hag vieren het kampioenschap
Edwin van der Sar en Erik ten Hag vieren het kampioenschap Foto: © Pro Shots

Edwin van der Sar is al met al zeker tevreden met het seizoen dat Ajax draaide. De oud-doelman en huidig bestuurder van de Amsterdammers benoemt, onder andere, de pikante transfer van Steven Berghuis, die overstapte van Feyenoord naar Ajax.

"Sportief gezien was de transfer van Steven Berghuis pikant, maar hij heeft zijn weg snel gevonden op het veld met doelpunten en assists", zegt Van der Sar in gesprek met De Telegraaf. "Onze wedstrijden in de groepsfase van de Champions League waren geweldig. Die hebben we alle zes gewonnen. Voor de winterstop hebben we in de Eredivisie een of twee keer te veel verloren."

"De bekerfinale tegen PSV liep helaas verkeerd af en de vervelende smaak van de uitschakeling door Benfica in de achtste finales van de Champions League is nog niet weggespoeld", vervolgt Van der Sar. "Voor mijn gevoel waren we beter, net als vorig jaar tegen AS Roma. Maar als je het sec bekijkt, dan hebben we onze sportieve doelstellingen ruimschoots behaald."

"Ik weet nog wel dat het hier feest was als de we groepsfase van de Champions League haalden", lacht de voormalig doelman. "Maar we zijn weer aangehaakt in Europa. Zo willen we minimaal blijven presteren."

Dusan Tadic met de schaal

Ajax wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

Ajax is al kampioen, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van Ajax nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties